30-04-2019

Vi BUSTER myter om solbeskyttelse

Du kender til vigtigheden af solbeskyttelse, men ved du hvordan du får mest ud af din daglige SPF? Der er utrolig mange myter omkring solbeskyttelse. Her er sandheden om 5 af dem!

1. Jeg har ikke brug for solbeskyttelse i gråvejr - BUSTED
Selv på en skyet dag kan op til 80% af de skadelige UV-stråler trænge ind i din hud. UV-stråler reflekteres tilbage fra jorden: sand reflekterer 15% af strålerne, vand reflekterer 25%, og sne kan fordoble den UV-stråling din hud udsættes for!

2. Solbeskyttelse blokerer D-vitamin absorberingen - BUSTED
Du skal ikke være ret meget i solen for at din krop producerer D-vitamin – og da ingen solbeskyttelse blokerer 100% af UV-strålerne, får du alt det D-vitamin en gennemsnitlig person har brug for selv om du anvender solbeskyttelse.

3. Jeg bliver aldrig skoldet, så jeg har ikke brug for solbeskyttelse - BUSTED
En sikker solbrændt kulør findes ikke. Personer som ikke bliver solskoldet eller har en naturlig mørkere kulør er lige så modtagelige for solskader som personer med lys hud.

4. Alt solbeskyttelse er lavet på samme måde - BUSTED
SPF (Sun Protection Factor) tallet indikerer hvor lang tid det tager for UVB-stråler at give en solskoldning. Dette har intet at gøre med UVA-stråler, som spiller en stor rolle i ældning af huden og i udvikling af hudkræft. Vi anbefaler at du kigger efter bredspektret solbeskyttelse, hvilket betyder at du er beskyttet mod både UVA og UVB-stråler.

5. Solbeskyttelse med høj SPF holder længere - BUSTED
Højere SPF blokerer en anelse flere solstråler – men ingen solbeskyttelse blokerer 100% af UVB- strålerne! Faktisk giver alt over SPF50 kun ganske lidt, ekstra solbeskyttelse.

Så meget blokerer SPF for UVB-strålerne
 

 

SPF 8
blokerer 
88%
af UVB-strålerne

SPF 15
blokerer
93% 
af UVB-strålerne

SPF 30
blokerer
97% 
af UVB-strålerne

SPF 50
blokerer
98%
af UVB-strålerneFIND DIN SOLBESKYTTELSE HER >

Log ind

OBS:Du kan desværre ikke anvende dit login fra en tilknyttet klinik på dermalogica.dk.

Send adgangskode!

Indtast mailadresse herunder for at få tilsendt din adgangskode.

Indtast venligst e-mailadresse.