Mænds hudpleje - hvordan opnår jeg en sund barbering?

- Hvordan adskiller mænds hud sig fra kvinders? Kan mænd få glæde af hudplejeprodukter?
Mænd og kvinders hud ligner hinanden i struktur, men mænds hud har ofte flere hår og en højere talgproduktion. Mænd kan helt sikkert få glæde af et professionelt anbefalet hudplejeprogram, der ikke blot hjælper mod barberingsproblemer, men også afhjælper andre problemer, der er forbundet med mænds hud. Mænd vil ofte have flere hudorme og bumser, da de har mere fedtet hud end kvinder. Et hudplejeprogram med afrensning, eksfoliering og fugtpleje vil hjælpe med at forebygge udbrud og holde huden sund.

- Jeg bruger vand og sæbe nu og vil ikke have et kompliceret program. Hvad skal jeg bruge?
Mange mænd, foretrækker at undgå et kompliceret hudplejeprogram men er samtidig klar over, at sæbe-og-vand metoden kan skade og udtørre huden. Dermalogica anbefaler, at du bruger Special Cleansing Gel, et sæbefrit, skummende renseprodukt, Multi-Active Toner, en afbalancerende ansigtsspray, og Active Moist, en let, oliefri lotion. Denne hurtige og effektive rutine tager kun kort tid og efterlader din hud i den bedste tilstand.

Når du har vænnet dig til disse tre hudplejeprodukter til daglig pleje, kan du overveje en eksfoliering som Skin Prep Scrub, der hjælper med at forberede huden til barbering og en dybderensende maske som Skin Refining Masque, som hjælper med at mindske urenheder. Du bør naturligvis aldrig gå ud i solen uden tilstrækkelig solbeskyttelse - brug en af fugtcremerne med SPF fra Dermalogica.

- Hvad sker der med huden, når jeg barberer mig?
Enkelt sagt er barbering en form for mekanisk eksfoliering. Barbering udløser en synlig irritation i huden og kan virke lidt som en overeksfoliering og medfører nedsat barriere i huden. Når hudens barriere er nedsat, sker der et større fugttab fra huden, hvilket medfører tør, skallende, revnet, sensibel hud.

Tørhed i huden kan øge hudens modtagelighed overfor en række barberingsproblemer, der omfatter indgroede hår og skægpest samt irritation og følsom hud.

- Hvad er et indgroet hår?
Indgroede hår (Pseudofolliculitis barbae) forekommer på hud, hvor håret bliver skåret over og derefter får en uhensigtsmæssig groretning.

Når du skærer enden af hårskaftet af ved barbering, kan du risikere at tvinge håret tilbage i poren eller endda få håret til at folde henover sig selv, så det vokser tilbage ned i poren og gror indad. Hårskaftet kan også vokse over i en anden pore.

Kroppen opfatter det indgroede hår som et fremmedlegeme (ligesom f.eks. en splint) og begynder en inflammatorisk respons, der omfatter rødme, smerte og en hævelse, der ligner en bums, og som kan være fyldt med pus.

- Hvad kan jeg gøre for at undgå indgroede hår?
Mange mænd har problemer med indgroede hår, der ofte opstår, fordi huden ikke er forberedt godtnok til barbering. Før barbering skal huden grundigt afrenses med en blanding af en blid peeling og en skummende ansigtsvask, eller brug en ansigtsbørste med renseproduktet for at eksfoliere huden og løfte skægget. Vælg et barberingsprodukt som giver en tæt barbering og forhindrer snitsår, afskrabning af huden og rødme. Følg op med en let creme og den beroligende UltraCalming Serum Concentrate for at opriske, lindre og fugte huden, så den genvinder sin naturlige balance.

- Vil en ansigtsbehandling hos en kosmetolog hjælpe mig med mine barberingsproblemer?
Absolut.

En professionel kosmetolog kan tilbyde dig en behandling, der hjælper med at minske irritation, rødme, indgroede hår og bumser forbundet med barbering. Kosmetologen kan også hjælpe dig med at kontrollere fedtet hud eller tørhed og give dig tips til, hvordan du barberer på en måde, så du kan kontrollere dine barberingsproblemer. Desuden kan din kosmetolog anbefale dig et skræddersyet program til din barbering, som minimerer rifter, sår, rødme og irritation og samtidig beskytter din hud mod tørhed og ældende solstråler.


Vil du vide mere om mænds hud og hudpleje, kan du spørge din kosmetolog.


Log ind

OBS:Du kan desværre ikke anvende dit login fra en tilknyttet klinik på dermalogica.dk.

Send adgangskode!

Indtast mailadresse herunder for at få tilsendt din adgangskode.

Indtast venligst e-mailadresse.