Hvad kan eksfoliering gøre for min hud?

- Hvordan påvirker eksfoliering ældningsprocessen?
Huden fornyr sig fuldstændigt ca. hver 20. dag, når du er mellem 15 og 25 år. Når du når 30'erne sænkes cellernes fornyelsesproces markant, så det tager 28 dage før huden er fuldstændigt fornyet. Resultatet er en tykkere, mere trist hud. I den periode bliver talgkirtlerne også mindre aktive, hvilket gør huden mere tør. Intet hudplejeprodukt kan stoppe denne naturlige ældningsproces, men AGE Smart fra Dermalogica kan hjælpe med at vedligeholde huden i den optimale tilstand og øge hudens fornyelsesproces.

- Kan hydroxysyrer få mig til at se yngre ud?
Da cellernes fornyelsesproces sænkes med alderen, er det vigtigt at hjælpe huden med dens naturlige eksfolieringsproces med hydroxysyrebehandling. At fjerne døde celler fra hudens overflade får ikke blot huden til at syne mere frisk og sund, det stimulerer også ny cellevækst. Undersøgelser viser, at det endda kan øge collagenniveauet og dermed hjælpe med at reducere ændringerne i huden, når den ældes.
Spørg din Dermalogica kosmetolog efter en kurbehandling på klinikken og få samtidig råd og vejledning om, hvad Dermalogicas effektive eksfolieringerprodukter Gentle Cream Exfoliant, Skin Renewal Booster, Skin Prep Scrub og Daily Microfoliant™ kan gøre for din hud.

- Jeg er forvirret omkring de forskellige typer hydroxysyrer - er nogen bedre end andre?
Egentlig virker alle hydroxysyrer på næsten samme måde ved at hjælpe med at opløse den intercellulære cement, der holder de døde celler på overfladen sammen. Af de mange typer hydroxysyrer anvender Dermalogica ikke-irritationsfremkaldende ingredienser som alfahydroxy mælkesyre, betahydroxy salicylsyre og frugtenzymerne papain og bromelain. Når man taler om effektiviteten af et hydroxysyreprodukt er det ikke kun relevant at tage højde for mængden af anvendt syre, men også produktets endelige pH-værdi. Alle Dermalogicas eksfolieringer indeholder den optimale pH-værdi på 3,4 til 3,9, hvilket sikrer en effektiv behandling uden at irritere huden. En pH-værdi lavere end 3,2 kan forårsage alvorlig irritation i huden, mens en pH-værdi over 4,0 mindsker hydroxysyrens effektivitet.

Gentle Cream Exfoliant, en maskelignende behandling, fjerner blidt døde hudceller ved påføring 2-3 gange om ugen, mens Skin Renewal Booster kan bruges som supplement til din fugtcreme for at stimulere til daglig cellefornyelse, som efterlader huden smidig og silkeblød. Til det sarte øjenområde tilbyder Dermalogica Total Eye Care SPF15, en opstrammende og genopbyggende behandling, der efterlader øjenområdet glat og strålende.

- Vil eksfoliering gøre min hud mere sart?
Hvad enten det drejer sig om eksfoliering som hjemmepleje eller i en professionel kurbehandling, er det vigtigt at huske at huden bliver mere følsom overfor sollys. Brug altid en komplet sunblock med mindst SPF15 som i Dermalogicas fugtcremer med spf til beskyttelse af huden. Giv også huden fugt med Skin Hydrating Masque, en lindrende gelé med genopbyggende planteekstrakter, og Gentle Soothing Booster, en beroligende blanding af antibiotisk hindbærekstrakt og fugtende honning, for at supplere virkningen af hydroxysyreproduktet. På den måde opnår du en smidig og revitaliseret hud.

- Hvad er forskellen på fysisk og kemisk eksfoliering?
Både fysisk og kemisk eksfoliering virker ved at fjerne de triste overfladeceller for dermed at skabe en mere klar og glat overflade.
Fysisk eksfoliering anvender friktion kombineret med korn eller partikler for mekanisk at fjerne de døde hudceller. Det kan opnås med en børste eller et blidt slibende middel som majsmel, risklid eller havregryn. Afhængig af graden af friktion eller massage på huden og slibemidlets art, kan resultatet variere. Undgå eksfolieringsprodukter lavet af knuste frugt- eller nøddekerner, da de ridser og irriterer huden.
Kemisk eksfoliering udglatter huden ved at opløse den "lim", der ligger mellem cellerne for at holde dem sammen på hudens overflade. Kemisk eksfoliering kan også nedbryde cellerne. Hydroxysyrer som mælkesyre og salicylsyre, retinol og enzymer er eksempler på kemisk eksfoliering.

- Hvad kan jeg forvente før, under og efter en professionel eksfoleringsbehandling?
Professionelle eksfolieringsbehandlinger er en god måde til at forny, udglatte og opfriske huden. De kan hjælpe med at mindske forekomsten af fine linjer og hyperpigmentering samt forbedre din huds elasticitet. 

Før en eksfolieringsbehandling: Professionelle eksfolieringsbehandlinger begynder med en professionel dobbelt afrensning, som fjerner alle spor af fedtstof, makeup og affaldsstoffer.

Under en eksfolieringsbehandling: Afhængig af resultaterne fra din Face Mapping® hudanalyse, vælger din professionelle kosmetolog de kemiske eller fysiske eksfolieringer (eller begge), som kan give de ønskede resultater. Hvis du oplever ubehag (brænden, stikken) under behandlingen, skal du sige det til kosmetologen med det samme. Professionel eksfoliering omfatter stærkere og mere aktive produkter, så en vis prikken kan forventes.

Efter en eksfolieringsbehandling: Eksfoliering - specielt med hydroxysyrer, kan øge din huds sensibilitet over for solen med alt fra 13% til 50%. Derfor anbefaler Dermalogica, at du påfører solbeskyttelse efter enhver hydroxysyrebehandling - lad det også være en del af din hjemmepleje. Din professionelle kosmetolog vil også anbefale dig et hjemmeplejeprogram, der kan hjælpe dig med at bevare resultaterne.

- Hvornår skal jeg eksfoliere?
Eksfoliering anbefales til stort set alle hudtilstande, men der er tider, hvor du ikke bør eksfoliere.
Hvis din hud for nyligt har været solskoldet eller er blevet voksbehandlet, bør du ikke eksfoliere den. Eksfoliér aldrig åbne sår eller rifter.

Har du en sensibel hudtilstand, kan eksfoliering svække din huds naturlige forsvar yderligere. Det er vigtigt, at du følger din professionelle kosmetologs vejledning, når eksfoliering er en del af din hjemmepleje.


Vil du vide mere om eksfoliering, kan du spørge din kosmetolog.


Log ind

OBS:Du kan desværre ikke anvende dit login fra en tilknyttet klinik på dermalogica.dk.

Send adgangskode!

Indtast mailadresse herunder for at få tilsendt din adgangskode.

Indtast venligst e-mailadresse.