Sådan behandler du voksenacne

Lær hvordan du får ren, ensartet hud og samtidig forhindrer tegn på for tidlig ældning.
Sådan behandles acne

• Din hud opfører sig anderledes efterhånden som den ældes, derfor skal den også behandles anderledes.

• Regelmæssig eksfoliering (men ikke for meget!), masser af fugt og aktive hudplejeprodukter kan sammen med en sund livsstil hjælpe med at give dig en ren, blød hud med en mere ensartet hudtone.

--------------------

 Bruger du stadig de samme acneprodukter som du stolede på da du var teenager? De virker sikkkert ikke som de plejede at gøre. Det er fordi din hud opfører sig anderledes, når du bliver voksen, så du bliver nødt til at gøre noget andet for at opnå gode resultater.

I modsætning til teenagere er voksne typisk også bekymrede over problemer med sensibilitet, dehydrering og hyperpigmentering, som er almindeligt blandt voksne. Fordi celleomsætningen falder med alderen, kan huden tage længere tid om at hele - hvilket betyder at post-acne-mærker og rødme kan vare længere og derved medføre for tidlig ældning af huden.

For at behandle voksenacne skal du først fokusere på at reducere kronisk stress, som er top-trigger i forhold til at stimulere talgproduktionen og hormonelle udsving samt svække hudens evne til at hele sig selv.

For det andet bør du indføre en regelmæssig hudplejerutine, der er målrettet de vigtigste acne-bidragende faktorer: Overaktiv talgproduktion, nedsat evne til at afstøde døde hudceller, øget vækst af acne-forårsagende bakterier, kronisk inflammation og stædige post-acne-mærker.

Kig efter multifunktionelle produkter, der indeholder ingredienser som salicylsyre, som hjælper med at afstøde døde hudceller, bentonit eller kaolin-ler, som hjælper med at reducerer overskydende talg, thymol terpineol, som reducerer talg og bakterier, der forårsager udbrud, niacinamid og hexylresorcinol, som hjælper med at lysne post-acne-mærker og beroligende ekstrakter fra tea tree og lakrids.

Udøv gode hudpleje-vaner. Mens teen- og voksenacne er forskellige, kan begge reduceres med følgende vaner, som hjælper til at give en ren og ensartet hud.

--------------

Har du post-acne-mærker/post-inflammatorisk hyperpigmentering (PIH) eller et ar?
Det er nemt at forveksle post-acne-mærker med et ar, men de er meget forskellige. Tænk på PIH som hudtone-relateret og et ar som tekstur-relateret. PIH efterlader et mærke, der spænder fra pink til sort. Et ar giver et forhøjet område eller en fordybning på huden, som skyldes tab eller øget vækst af væv. De fleste PIH kan reduceres over tid med eksfolierende produkter eller ingredienser som hexylresorcinol og niacinamid. Ar kan ikke reduceres tilstrækkeligt eller fjernet udelukkende med hudpleje.

---------------


1. Rengør dine makeup-børster regelmæssigt, vask pudebetræk hver uge og desinficer din mobiltelefon dagligt for at reducere de bakterier der forårsager udbrud.

2. Undgå ingredienser som lanolin, isopropylmyristat (almindelig i pudder), mineralolie (som kan forhindre at de døde hudceller afstødes korrekt).

3. Pas på ikke at vaske dit ansigt i for varmt vand, over-eksfoliering eller at behandle huden for aggressivt. Det kan virke udtørrende på huden, udløse inflammation og give rynker.

4. Hold huden godt fugtet for at bekæmpe dehydrering. Så undgår du at fine linjer fremstår tydeligere og at stimulere din talgproduktion.

5. Undgå poretilstoppende vaner som at træne med makeup på og ikke får afrenset huden grundigt efterfølgende.

6. Før en sund livsstil, når det er muligt. Det betyder, at du får mere søvn, spiser afbalanceret, drikker mere vand, begrænser koffein-forbruget og ikke ryger. Følg dette og og du vil være på vej til ren og sund hud på rekord tid.

Active Clearing er Dermalogicas løsning på voksenacne og relaterede tegn på for tidlig ældet hud. For at finde ud af hvilke produkter. der er ideelle til din hud anbefaler vi at du kigger forbi en professionel dermalogica kosmetolog og får en Face Mapping hudanalyse og en tilpasset Skin Fitness Plan.

Log ind

OBS:Du kan desværre ikke anvende dit login fra en tilknyttet klinik på dermalogica.dk.

Send adgangskode!

Indtast mailadresse herunder for at få tilsendt din adgangskode.

Indtast venligst e-mailadresse.