hudpleje ABC

Vi afliver myter om solbeskyttelse

Myter om SPF

Tip til dig: Det tager ikke mere end et splitsekund at påføre solbeskyttelse, men til gengæld er resultaterne varige, da brug af SPF forebygger tegn på for tidlig ældning af huden.

Dermalogica afliver myter om, hvordan du bedst muligt beskytter din hud mod solskader.

En sund, glat, ensfarvet hud – og et sundt helbred generelt – trues af ekstrem ophold i solen. Mange tror, at de beskytter sig tilstrækkeligt mod solen, men faktisk følger de forældede og direkte misvisende råd, som kan risikere at skade deres hud på lang sigt. Er du også i tvivl om, hvad du skal tro på? Dermalogicas eksperter hjælper dig med at aflive nogle af de mest almindelige myter om solbeskyttelse.

Myte 1: Alle solcremer beskytter både mod UVA- (ældning) og UVB-stråler (solskoldning).

Mange tror, at de ved at påføre SPF er beskyttet mod begge typer af skadelige stråler fra solen – dette er desværre ikke sandt.

SPF (’Sun Protection Factor’) angiver, hvor længe man kan opholde sig i solen, inden UVB-stråler forårsager solskoldning af huden. For eksempel kan man ved at påføre SPF15 opholde sig 15 gange længere uden at blive skoldet, end man kan uden solbeskyttelse. Dette har intet med UVA-stråler at gøre. UVA-stråler er de samme som bruges i solarier og penetrerer dybere ned i huden. De spiller derfor en afgørende rolle i udviklingen af ældningstegn og hudkræft.

Et produkt med SPF15 eller højere er altså ikke nok til at beskytte huden mod både UVA- og UVB-stråler. Vælg i stedet en bredspektret solcreme, som indeholder en kombination af ingredienser, der giver dokumenteret beskyttelse mod begge typer af skadelige stråler fra solen.

Hos Dermalogica anbefaler vi, at du på kroppen anvender rigeligt med solcreme med SPF30 og påfører igen efter to timer eller regelmæssigt efter svømning og fysisk udfoldelse for at opnå vedvarende beskyttelse. Tommelfingerreglen er, at du i ansigtet bør påføre en mængde solcreme på størrelse med en teske for at opnå den SPF, som emballagen angiver.

Myte 2: En god basisfarve beskytter min hud mod solen.

Solbruning er din huds forsvar mod skader fra UV-eksponering. Hudens celler reagerer på solen ved at danne mere melanin (pigment) og blive mørkere. Derfor anses solbrun hud for at være skadet hud. Det er altså hverken sundt eller forebyggende at opbygge en basisfarve.

I forhold til D-vitamin er eksperter enige om, at huden stopper med at danne mere af vitaminet efter 15 minutters ophold i solen. Hvis ikke, ville giftige mængder af vitaminet gøre kroppen syg. Man kan også supplere med D-vitamin gennem kosten eller tilskud, som kan mindske behovet for at opholde sig for længe i solen.

Myte 3: Det er skyet udenfor. Jeg behøver ikke solcreme.

Solen skader ikke kun huden om sommeren. Huden kan blive udsat for UVA-eksponering (som forårsager fotoældning) fra sollys gennem en rude eller endda fra selvlysende indendørsbelysning. Derfor er det afgørende at beskytte huden hver eneste dag. Omkring 90% af al fotoældning kan forebygges ved dagligt at anvende en bredspektret solcreme.

Kig efter dette ikon på Dermalogicas produkter! 


SPF symbol