hudpleje ABC

Hvad sker der med min hud?

 

Olieproduktionen i huden er stimuleret af de androgene hormoner. Disse hormoner opfører sig som en kontakt du tænder for og derved øger produktionen af olien og hårproduktionen. De er ansvarlige for de faktorer, der leder til fedtet hud og udbrud. De såkaldte ”mandlige” hormoner er både til stede i kvinden og manden.

Dine porer(follikler) bliver måske forstørret, din struktur i huden ændres og føles måske ikke så glat. Huden føles og ser fedtet ud. Dine kinder føles  lidt mere sensitive og har en pink farve og din engang fejlfri hud er nu måske fyldt med bumser, tilstoppede porrer og betændte urenheder.

 

Din hovedbund og hår virker måske også mere fedtet og man kan begynde at se hårvækst andre steder end man vandt til. Man har humørsvingninger, har lyst(og kan) sove dagen lang og kroppen ændres ved at manden får en dybere stemme for slet ikke tale om han får en herlig ny duft

Det hele kan lyde meget skræmmende men den gode nyhed er at disse store mængder androgene hormoner er størst i tiden omkring ungdomsårene og bliver som regel stabiliseret i voksenalderen. Det vil sige, at den fedtede hud og udbruddene vil forsvinde og huden vil klare op for de fleste mennesker.