hudpleje ABC

Bør jeg bruge spf hver dag?

Huden har en rigtig god hukommelse. Hvert øjeblik huden udsættes for dagslys spares op i huden som penge i banken – problemet er udbetalingen, der sker i form af solskader (også kaldet fotoskader). Solskader står øverst på listen over årsager til ældning i huden, der viser sig som rynker og hyperpigmentring, og som i værste fald kan føre til et undertrykt immunsystem og risiko for hudcancer.

Selv hvis din hud kun udsættes for korte ophold udendørs i f.eks. frokostpausen eller under en 20 minutters gåtur, er den samlede eksponering nok til at skabe ældningstegn. Den første forsvarslinje mod solskader er daglig brug af SPF. Selv på en overskyet dag, kan UV-lyset ramme din hud og forårsage skader, så det er ganske enkelt ikke nok kun at bruge solfilter på en solrig dag.

Heldigvis har mere avancerede solfilterprodukter med plejende egenskaber (tænk mindre kalket, mindre fedtet) gjort SPF nem at tilføje din daglige morgenrutine. Spørg din professionelle kosmetolog om fugtcreme med SPF, som kan bruges under makeup eller alene for at beskytte din hud optimalt mod UV-lys.

Læs mere om solfilter >