hudpleje ABC

Hvad gør svømmeturen ved din hud?

En svømmetur i havet eller poolen er skønt – men du skal være opmærksom på at pleje din hud efter svømmeturen for at holde den sund og fugtet.

 

Svømmetur i havet
Havvand er rig på sporelementer og mineraler og har en sammensætning, der minder om menneskets blodplasma. Det har derfor mange sundhedsfremmende egenskaber for huden. Særligt Det Døde Hav er gavnligt for hudtilstande som eksem, psoriasis og andre ekstremt tørre hudtilstande. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at disse fordele ikke kommer fra salt eller natriumklorid men fra den høje koncentration af magnesium.
 

De er dog ikke kun godt nyt. Store mængder af salte kan være meget udtørrende på huden. Fortyndet salt er næsten umuligt at fjerne fra huden, så selv efter et bad kan der stadig være spor af salte på huden, som absorberer den essentielle fugt. Kombiner dette med solbadning og resultatet er dehydreret hud med en svækket hudbarriere – dårlig cocktail.
 

Svømmetur i poolen
Klor er et giftigt kemikalie, der i over 100 år har været brugt i vandsystemer for at bekæmpe sygdomme og bruges i swimmingpools grundet sine desinficerende egenskaber.   Klorvand fjerner alle hudens naturlige fedtstoffer og forværrer hudens fugttab, hvilket fører til dehydrering. Det er derfor en god ide at skylle dig under en bruser umiddelbart efter, at du har været i poolen for at mindske fugttabet. Der er også en risiko for, at klor kan irritere huden. Selvom huden teknisk set er vandtæt, kan den godt absorbere kemikalier fra vandet. Det betyder, at når huden udsættes for klor, kan det forårsage irritation og eksem. Hvis du fugter huden med vand uden klor, inden du springer i i poolen, kan du mindske risikoen for irritation.


Endelig er det også vigtig at huske, at det ikke kun er klor og salt, der kan udtørre huden. Vand i sig selv kan ironisk set også trække fugt ud af huden.

 

Sådan plejer du huden efter en svømmetur
Selvom svømmeturen i havet og swimmingpoolen kan udtørre din hud, skal det ikke afholde dig fra at tage en dukkert. Du skal blot følge nedenstående trin for at holde din hud sund og fugtet sommeren igennem:
 

- Tag et brusebad så hurtigt som muligt efter, du har badet i havet eller swimmingpoolen – og husk at påføre solcreme igen, hvis du opholder dig udendørs

- Rens huden på krppen med Conditioning Body Wash
 

- Eksfolier huden med produkter som Daily Microfoliant til ansigtet og The Ultimate Buffing Cloth på kroppen
 

- Fugt, fugt, fugt, genopbyg barrierefunktionen og berolig irritation med Calm Water Gel eller din anbefalede fugtcreme