hudpleje ABC

Effektiv eksfoliering uden overstimulering

Dermalogica har udviklet produkter med effektive ingredienser, der eksfolierer huden uden at overstimulere den. Nedenfor finder du nyttig viden om disse ingredienser samt en guide til, hvilket eksfolieringsprodukt der passer til din hudtilstand.

Hvad er AHA og BHA?
Alpha Hydroxy Syre (AHA) opløser cellerne og fjerner øjeblikkeligt døde hudceller. Deres molekyler er små nok til at trænge ignnem huden og stimulere nye celler indefra. Alpha Hydroxy Syre binder vand og hjælper med at blødgøre finje linjer, forbedre hudens struktur og udjævne hudfarven. Beta Hydroxy Syre (BHA) har en antibakteriel virkning og "elsker" talg, hvilket betyder, at de trænger igennem hårfoliklerne for at eksfolierere huden samt opløse talg og tilstopninger. Denne antibakterielle virkning betyder, at Salicylsyre er ideel, når man skal behandle acnehud.

Hvilke alternativer er der til Alpha Hydroxy Syre?
Det er ikke alle hudtilstande, der tåler Alpha Hydroxy syre. Hvis det er tilfældet for dig, kan du med fordel vælge et blødgørende produkt uden syre, der hjælper med at øge cellefornyelsen indefra og ud uden at irritere huden. Urea, Hibiscus og Rose Hip er gode ingredienser, der eksfolierer huden uden, at der er risiko for at udtørre huden.

Hvad med Retinol?
I de seneste år er Retinol (A-vitamin) blevet særdeles populær grundet vitaminets mange aldersbekæmpende fordele. Huden omdanner selv Retinol til retinolsyre, hvilket er meget mere sikkert end at påføre Retinolsyre direkte på huden. Bemærk at den Retinol, der anvendes i Dermalogicas produkter er den "ægte" virksomme Retinol og ikke den meget mildere Retinol palmitate, som for de flestes vedkommende ikke giver de ønskede resultater, med mindre den er anvendt i en meget høj koncentration.

Find det bedste eksfolieringsprodukt til din hudtilstand

Moden eller for tidlig ældet hud og glansløs hud: Daily Superfoliant er vores nyeste eksfolieringspulver med aktivt trækul, der har den unikke evne at binde sig til alle de forurenede og skadelige stoffer, der ellers kan ælde din hud før tid. Den enestående eksfoliering trækker overskydende talg ud af porerne, fjerner effektivt døde hudceller, giver blødere og glattere hud med en skøn glød, samtidig med at den ensarter hudfarven

Tør, moden og livløs hud: Daily Resurfacer giver fornyet liv til din hud med en nøjagtig dosis eksfoliering, der indeholder Salicylsyre, sukkerrør, Hylaruronsyre og planteekstrakter, der øjeblikkelig udglatter, fugter og plejer huden. 

Sensibel hud: Daily Microfoliant er et fint pulver, der indeholder lysnende risklid og mikroeksfolierende frugtenzymer. Mikroeksfolieringen aktiveres ved kontakt med vand og løsner døde hudceller uden at overstimulere huden.

Fedtet hud med tendens til bumser: Eksfoliering af fedtet hud hjælper med at opbygge celler og forhindre bumser samt styrker hudens modtagelighed over for talgkontrollerende ingredienser. Har du fedtet hud kan du med fordel vælge en mild maske som Gentle Cream Exfoliant, der indeholer hydroxy syre og frugtenzymer, der blidt fjerner døde hudceller samt renser og absorberer talg.