hudpleje ABC

Sol ælder huden

Huden har en fantastisk hukommelse! Det lyder måske lidt skørt, men når det gælder UV-stråler, er det faktisk sandheden. Hver gang du udsætter din hud for ikke blot sollys – men også dagslys – bliver der sparet op, som om det var penge i banken. Problemet opstår, når renterne skal udbetales, da det sker i form af solskader i huden (også kaldet foto- eller lysskader).

Solskader har mange bivirkninger
Solskader er den væsentligste årsag til ældningstegn i huden og viser sig i form af rynker og hyperpigmentering (brune pletter). Solskader kan endvidere medføre et nedsat immunsystem i huden og øge risiko for hudkræft.

Solbeskyttelse er til al slags vejr
Selvom du måske kun opholder dig i sollyset i forbindelse med en hurtig frokostpause i det fri eller en lille gåtur, vil solens skadelige påvirkninger ophobe sig i din hud og skabe ældningstegn. Første skridt i den daglige beskyttelse mod solskader er daglig brug af solfilter/SPF. Selv når det er overskyet eller på en rigtig gråvejrsdag, trænger UV-strålerne gennem skyerne og rammer din hud, hvilket forårsager skader i huden. Det er derfor ikke nok, at du kun bruger solbeskyttelse, når solen skinner.

Solbeskyttelse som en del af din morgenrutine
Heldigvis har Dermalogicas mere avancerede former (læs: mindre kalkede, mindre fedtede) for solbeskyttelse med fordele for huden gjort solbeskyttelse til en nem del af din morgenrutine. Spørg din Dermalogica kosmetolog om SPF fugtcreme, der kan bruges under din makeup – eller alene for at opnå beskyttelse mod de skadelige og farlige UV-stråler.