hudpleje ABC

Hvad betyder ROS, MMP, og AGE for ældning af huden

Dermalogicas forskere har inden for de seneste år fundet ud af, hvilke biokemiske reaktioner, der giver ældning af huden såsom rynker, hyperpigmentering og andre misfarvninger. Disse reaktioner omfatter:

• Dannelsen af Reactive Oxygen Species (ROS), der også kendes som frie radikaler
• Aktivering af Matrix Metalloproteinaser (MMP) der giver et efterfølgende fald i dannelsen af collagen i huden
• Glycation der medfører Advanced Glycation End-produkter (AGEs)

Reactive Oxygen Species (ROS) er også kendt som frie radikaler og dannes af UV-stråler og forurening. De frie radikaler angriber og reagerer med stabile hudceller, hvilket forårsager krydsbinding i collagen og elastin – denne proces er med til at give rynker.

Matrix Metalloproteinases (MMP) er emzymer, der aktiveres af UV-eksponering eller inflammation. MMP er både med til at nedbryde collagen og forhindre dannelsen af nyt collagen. Denne reaktion resulterer i fotoældet hud (rynker, ældet hud).

Den samme glucose (sukker), der giver energi til vores celler, kan også reagere med proteiner - inklusiv hudens collagen. Disse reaktioner er med til at skabe Advanced Glycation End-produkter (AGEs), hvilket kan give rynker, inflammation, forhindre cellevækst og accelerere hudens ældning.

Hos Dermalogica har vi i dag stor viden om disse kemiske reaktioner og med udviklingen af Dermalogicas Age Smart® system, er de professionelle Dermalogica kosmetologer bedre klædt på til at behandle og kontrollere hudens ældningstegn.