hudpleje ABC

Acne - version 2

Er acne kun en af ungdommens mange sorger, eller er det en livslang udfordring for din huds sundhed? Det er et relevant spørgsmål, for det kan faktisk være begge dele.

Selvom acne normalt sættes i forbindelse med vores teenageår fyldt med hormoner og kampen om social accept, oplever mange voksne også en sand acneepidemi. Ifølge professionelle kosmetologer og dermatologer er voksenacne et stigende problem.

Kliniske studier viser, at 40-50% af de 20-40 årige har en svag grad af vedvarende acne og fedtet hud, der hovedsageligt skyldes kronisk stress. Balancen mellem arbejde og fritid – og ansvar, opgaver og bekymringer i forbindelse hermed – betyder, at denne gruppe er meget tidspressede, hvilket kan medføre kronisk stress. Kronisk stress gør vores adrenalinkirtler overaktive og stimulerer talgproduktionen, hvilket kan være et forstadie til udviklingen af acne.

Voksenacne er ofte mere vedvarende og inflammatorisk end teenageacne. Voksenacne er ofte ledsaget af sensibel hud eller en kombination af disse hudtilstande, hvilket gør behandlingen mere kompleks. Hvis du vil behandle og forebygge voksenacne, er det vigtigt at kontrollere de faktorer, der fører til acne, og du bør frem for alt undgå produkter, der indeholder skrappe og irritationsfremkaldende ingredienser.

Dermalogicas hudplejeserie MediBac Clearing™ er specielt udviklet til at behandle og forebygge voksenacne. Spørg din professionelle Dermalogica kosmetolog om en Face Mapping® hudanalyse og vejledning i hvilke MediBac Clearing™ produkter, der er de rette til din hud.