hudpleje ABC

Hvad forårsager uens hudfarve?

Hvad forårsager uens hudfarve? 

En uens hudfarve - eller hyperpigmentering - er et resultat af en overproduktion af melanin. Melanin er det stof, der giver din hud og dit hår farve og hjælper med at beskytte huden imod det skadelige UV-lys samt absorberer varmen fra solen.
Uanset om overproduktionen af melanin er stimuleret af soleksponering, hormoner eller arvæv, fører det til en plettet og uens hudfarve.

Soleksponering: Når huden udsættes for UV-lys gentagne gange, opstår der solskader i huden i form af brune pletter i huden. Det er et resultat af en overproduktion af stoffet melanin, der har til formål at beskytte huden mod UV-lys.

Hormoner: Melasma er hormonrelateret hyperpigmentering, der skyldes en øget hormonstimulering. Det opleves oftest af gravide kvinder (og kaldes derfor også graviditetsmasken) eller kvinder, der tager præventionsmidler.

Postinflammatorisk hyperpigmentering: Postinflammatorisk hyperpigmentering er en mørkning af huden, som er et resultat af arvæv forårsaget af acne læsioner eller andre skader i huden.