09-08-2017

Stresser stress din hud?

Efter en dejlig og afslappende sommerferie, hvor du har fået koblet af sammen med familie og venner, er det blevet tid til at vende tilbage til jobbet og dagligdagens mange gøremål.

For nogle betyder det, at stressniveauet igen stiger, hvilket kroppen på et tidspunkt begynder at reagere på. Men har du egentlig tænkt over, at din hud også kan afsløre, hvorvidt du er stresset?


Din følelsesmæssige tilstand afspejles i huden
I USA arbejder forskere med et forskningsområde, der kaldes psykodermatology, der beskæftiger sig med den forbindelse, der er imellem hjernen og huden og afslører, hvordan følelser kan afspejles i huden (fx hvis du er presset af deadlines på job, er frustreret over altid at komme for sent mv.). Symptomer på stresset hud kan være kortvarig eller kronisk og kan forårsage:

 

- Udbrud af psoriasis
- Udsæt og kløen
- Stigende blodgennemstrømning og udvidelse af kapillærerne, hvilket får huden til at syne mere rød og inflammeret
- Stigende aktivitet i binyrerne hvilket kan fremme talgproduktionen (første stadie i udviklingen af acne)
- Hårtab og vitiligo (hvide pletter på huden)

Hvad kan du selv gøre?

Yoga, dybe vejrtrækninger, motion, søvn, aromaterapi – selv en hurtig gåtur i løbet af dagen kan hjælpe med at afstresse dig og håndtere hudens reaktioner. Du kan også med fordel skære ned på dit koffein- og sukkerindtag (kaffe og sukker er  med at øge aktiviteten i binyrerne) for at håndtere stress.

Avancerede hudplejeprodukter til stresset hud

Hvis dine hudproblemer er alvorlige, bør du naturligvis kontakte en professionel Dermalogica kosmetolog. Heldigvis kan du også glæde dig over, at der - i takt med at forskere finder ud af mere og mere om forbindelse mellem hjernen og huden – bliver udviklet mere og mere avancerede hudplejeprodukter, der kan hjælpe mod hudproblemer, der er forårsaget af stress eller andre miljømæssige forandringer. Dermalogicas UltraCalming serie er et resultat af denne forskning og kan hjælpe med at lindre irriteret og stresset hud.  

 

Har stress eller afbrudt søvn påvirket huden omkring dine øjne?

Med Stress Positive Eye Lift får du en øjenbehandling og -maske, der behandler trætte øjne og markant mindsker synligheden af hævede og mørke rande. Desuden opklarer og løfter den med det samme huden omkring øjnene og hjælper med at reparere hudens barriere. En kølende applikator tilfører huden energi og med Dermalogicas tre trin kan du intensivere resultaterne.

 


Send adgangskode!

Indtast mailadresse herunder for at få tilsendt din adgangskode.

Indtast venligst e-mailadresse.