hudpleje ABC

At parabene eller ikke parabene?

Mange har spurgt om, hvorfor Dermalogica bruger parabener* som konserveringsmiddel, og hvorvidt de er sikre at bruge. Det er i den forbindelse vigtigt at understrege, at Dermalogicas holdning til – og brug af - parabener er baseret på de tilgængelige videnskabelige data.

Dermalogica står først og fremmest for hudpleje med resultater - det er kernen i udviklingen af vores produkter og den måde, vi driver forretning på. Det er samtidig en del af vores filosofi, at forbrugerens sikkerhed går forud for alt, og vi er stolte over det faktum, at vi altid har forpligtet os til generel sundhed for kroppen, ikke kun huden. For at kunne leve op til dette forsker Dermalogica konstant i at finde de bedste og mest sikre ingredienser.

Parabener er blevet brugt som konserveringsmiddel i hudplejeprodukter i mange årtier, fordi det anses for at være det mildeste af alle konserveringsmidler i hudpleje- og kosmetikindustrien. Det betyder også, at parabeners virkning og effekt er langt mere veldokumenterede end nye konserveringsmidler, som man endnu ikke kender langtidseffekterne af (kilde: Astma-Allergi Danmark).

I de seneste år har en række interesseorganisationer og medier imidlertid angrebet parabener - dog uden at have et tilstrækkeligt veldokumenteret grundlag – hvilket har medført, at forbrugerne er blevet usikre over for parabeners sikkerhed. Det betyder, at vi, så vel som alle andre hudplejeproducenter må forholde os til forbrugernes usikkerhed, uanset hvad vi selv mener om parabener.

For at imødekomme forbrugernes skepsis over for parabener vil Dermalogica fremadrettet arbejde på at erstatte parabener med andre – veldokumenterede - typer af konserveringsmidler i nye hudplejeprodukter. Vi vil endvidere arbejde på at udfase parabenerne i de eksisterende Dermalogica produkter for at imødekomme forbrugernes krav om parabenefrie produkter.

En sådan udfasningsproces sker imidlertid ikke fra dag til dag men er en lang og videnskabelig krævende proces for at finde de bedste – og mest sikre – konserveringsmidler at erstatte parabenerne med. Processen kompliceres samtidig af, at udfasningen af parabener ændrer det enkelte produkts formel. Det betyder, at vi skal formulere hvert enkelt produkt forfra for at sikre, at produktet forsat leverer de ønskede resultater og ikke har en helbredsskadelig virkning. Trods det store forbrugerpres vil vi således ikke forcere processen og blot erstatte parabenerne med andre – og skrappere – konserveringsmidler – da vi hverken ønsker at gå på kompromis med vores egen idé om at levere hudpleje med resultater eller risikere forbrugerens sikkerhed.  

Det er vigtigt for os at pointere, at udfasningen af parabener i vores produkter ikke sker, fordi vi har ændret holdning til parabener, og derfor sker udfasningen heller ikke fra dag til dag. At levere hudpleje med resultater under hensyntagen til forbrugerens sikkerhed er – og vil altid – være det vigtigste for os, og derfor vil vi bruge den nødvendige tid på at finde det bedste alternativ til parabener.

 

* Parabener en en fælles betegnelse for en gruppe konserveringsmidler, der blandt andet bliver brugt i hud- og hårprodukter for at forhindre bakterie- og svampevækst samt en generel nedbrydning af produktet. Det vil sige, at parabener beskytter en del mennesker med allergi, fordi de forhindrer, at produkterne rådner og giver infektion og dermed forværrer kontakteksem og børneeksem. Parabener bruges ikke kun i hudplejeprodukter og kosmetik men også i en række fødevarer og lægemidler (kilde: Astma-Allergi Danmark).